3 способи маринування шашлику

Спосіб приготування 1.

  1. Рецепт дуже простий-на 2кг м’яса-1 великий ківі або 2 маленьких.
  2. Стиглі розминаємо руками і перемішуємо з м’ясом, а тверді ківі ріжемо на дрібні шматочки теж перемішуємо з м’ясом.
  3. Спеції та цибулю-як зазвичай любите. м’ясо завжди ставало м’яким всього за півгодини!

Спосіб приготування 2.

  1. Гранат 2 шт (бажано не гранатовий сік а саме гранат) або склянку соку, 2/3 склянки сухого червоного вина (приблизно 150 мг), цибуля (багато) – це приблизно на 4 кг м’яса.
  2. Відразу сіль не додаємо, тому м’ясо сік дасть, а треба цей сік зберегти.
  3. Залишаємо годин на 10-12 (я залишала на ніч, але якщо м’ясо простоїть довше – нічого страшного), приблизно години за 1,5 до того як будете смажити – додаєте сіль, перемішуєте.
  4. І ще один “секрет” коли починаєш “смажити” м’ясо … спочатку мяско на шампурі (або на сітці) запечатати вогнем, тобто на відкритому вогні трохи потримати, буквально кілька секунд.
  5. М’ясо моментально покривається скоринкою і сік залишається всередині. А потім вже робити шашлик як зазвичай …

Спосіб приготування 3.

  1. Залийте м’ясо сильно газованою мінеральною водою і під гніт на 2 години, потім злийте залишки мінералки додаєте всі спеції і перемішайте з майонезом або сметаною кому-що подобається, залишаємо хвилин на 10-15 і смажимо.
  2. Будь-яке жорстке м’ясо буде м’яким.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *