Антрекот

Антрекот

Інгредієнти:

  • 800 г або 1 кг м’яса,
  • 60 г олії,
  • 20 г борошна.

Масло з зеленою цибулею:

  • 40 г масла,
  • 1 ст. ложка рубаної зеленої цибулі,
  • сіль,
  • 100 г хрону.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо обмити, видалити хребетну кістку і нарізати поперек 4 антрекоти, залишаючи в кожному по реберній кістці.
  2. Очистити від плівок, зрізати зайвий жир, потім відбити сікачем по поверхні розрізу і за допомогою сікача і ножа виготовити скибочки з рівними краями завтовшки близько 1,5 см.
  3. Хрін обмити, очистити і гострим ножем нарізати довгі тонкі стружки.
  4. Безпосередньо перед смаженням м’ясо посипати борошном і посолити.
  5. Смажити на сильно  розігрітій олії кожен бік 3-4 хв до утворення рум’яної скоринки.
  6. Усередині м’ясо повинно бути блідо-рожевим.
  7. На сковороду м’ясо покласти так, щоб між шматками були проміжки.
  8. Пересмажені антрекоти – тверді.
  9. Антрекоти викласти на підігрітому довгастому блюді, прикрасивши зеленою петрушкою і покласти збоку кожного антрекоту кружальце масла, розтертого з рубаною зеленою цибулею.
  10. Подавати зі смаженою картоплею й овочами, а також із зеленим салатом і салатами із сирих овочів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *