Баклажани фаршировані

Інгредієнти:

  • 700 г баклажанів,
  • 500 г сиру,
  • 500 г бринзи,
  • 150 г вершкового масла,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Великі баклажани розрізають уздовж на половинки, не очищаючи від шкірочки, солять і на певний час притискають вагою, щоб витік гіркий сік.
  2. Потім баклажани запікають у духовці до напівготовності й виймають з них середину.
  3. Сир протирають, змішують із бринзою і заповнюють фаршем половинки баклажанів.
  4. Підготовлені баклажани складають у змащений маслом посуд і запікають у духовкі.
  5. Подають баклажани разом із серцевиною, подрібненою і приправленою сіллю й маслом.

Коментарі

  1. Страви з баклажанів дуже смачні і корисні. М’яка, ніжна клітковина баклажан корисна для травлення, адже вона здатна відрегулювати кислотно-лужний баланс, і очищає від поганого холестерину організм. Баклажани можна готувати різними способами. Ми спробували запекти їх з сиром, часником і майонезом, вийшло дуже смачно. До того ж, виявляється при запіканні зростає концентрація калію в овочах. Ця страва готується дуже швидко і легко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *