Бараняча нога в духовці з овочами

Бараняча нога в духовці з овочами

Інгредієнти:

  • бараняча нога на кістці вагою 1.5 кг
  • ріпчаста цибуля
  • морква
  • помідори черрі
  • різнокольоровий болгарський перець
  • кабачки або цукіні

Для маринаду:

  • оливкова олія
  • пропущений через прес часник
  • розмарин
  • чебрець
  • орегано
  • чорний перець
  • сіль
  • ялівцеві ягоди

Спосіб приготування:

  1. Баранячу ногу помити, очистити від плівок і зайвого жиру. Натерти м’ясо сіллю і нашпигувати ялівцевими ягодами.
  2. З’єднати сушені трави, мелений перець, часник і оливкове масло. Змастити цією сумішшю баранячу ногу і залишити маринуватися на добу в холодильнику або на 4 години при кімнатній температурі.
  3. Деко для випічки застелити фольгою. На дно викласти нарізані кільцями цибулю і моркву. Зверху помістити баранячу ногу. Обкласти м’ясо помідорами чері, нарізаними кабачками і болгарським перцем. Полити овочі залишками маринаду, посолити.
  4. Покласти баранячу ногу в розігріту до 230 ° С духовку на 30 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 С і запікати ще 40 хвилин. Включити гриль і готувати 15 хвилин. Готовність м’яса перевірити спеціальним термометром. Внутрішня температура баранини повинна складати 69 ºС – це прожарка “медіум”. Якщо ви любите більш пропечене м’ясо, збільште час приготування.
  5. Подавайте баранячу ногу разом з запеченими овочами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *