Інгредієнти:
- 100 г вареного чорносливу,
- 15 г білих сушених грибів,
- 1 л. бульйону або води,
- решта продуктів, як для борщу.
Спосіб приготування:
- Сушені гриби заливають водою і залишають у ній на 10—15 хв, потім кілька разів промивають, замінюючи воду, заливають холодною водою (з розрахунку 7 л води на 1 кг грибів), залишають на 3—4 години для набрякання і варять у тій самій
воді до готовності. Отриманий відвар проціджують, гриби промивають, нарізають соломкою. Борщ готують звичайним способом, але за 10—15 хв до закінчення варіння додають буряковий відвар і гриби. - Окремо варять промитий і звільнений від кісточок чорнослив. Отриманий відвар додають у борщ. Подають борщ із чорносливом, сметаною і зеленню.