Борщ селянський

Борщ селянський

Інгредієнти:

  • 3 буряки,
  • 300 г білокачанної, свіжої капусти,
  • 3 картоплини,
  • чверть склянки квасолі,
  • пів’яблука,
  • по 1 шт. моркви, кореня петрушки,
  • 1 голівка ріпчастої цибулі,
  • 200 г бурякового квасу,
  • 20 г свинячого сала,
  • 40 г шпику,
  • 3 ст. ложки томату-пюре
  • спеції,
  • 1,5 л бульйону або води.

Для соусу:

  • 3 дольки часнику,
  • 1/2 ст. ложки олії,
  • 1/6 склянки води,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Овочі ріжуть соломкою і пасерують, картоплю нарізають дольками, буряк тушкують з додаванням томата-пюре, бурякового квасу і жиру, знятого з бульйону. Окремо варять квасолю.
  2. У киплячий бульйон послідовно кладуть капусту, картоплю, тушкований буряк, спасеровані корінці і квасолю. За 3—5 хв до закінчення варіння додають нарізане яблуко і розтертий із зеленню шпик.
  3. Подають борщ зі шматком вареної баранини, сметаною і зеленню.
  4. Можна додати в борщ 2—3 пампушки, попередньо змочені в часниковому соусі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *