Фарширована курка по-паризькому

Фарширована курка по-паризькому

Інгредієнти:

  • 1—1,5 кг курки,
  • 3 ч. ложки солі,
  • свіжомелений чорций перець,
  • 3 тонкі скибочки копченої свинячої грудинки,
  • 450 г курячої печінки,
  • 4 ст. ложки дрібно нарізаної ріпчастої цибулі,
  • 1/4 склянки тонко нарізаних грибів,
  • дрібно нарізана зелень петрушки,
  • 0,5 склянки панірувальних сухарів,
  • 1/8 ч. ложки чебрецю,
  • 6 ст. ложок вершкового масла,
  • 2 ст. ложки лимонного соку.

Спосіб приготування:

  1. Курку вимити, витерти насухо й натерти сіллю і половиною порції чорного перцю. Свинячу грудинку трохи обсмажити на сковороді, витоплений жир злити. Додати у сковороду печінку, цибулю, гриби й обсмажувати ще 5 хв. .
  2. Порубати все ножем або пропустити крізь м’ясорубку. Змішати з петрушкою, 1/4 склянки сухарів, чебрецем, залишками солі й перцю. Заповнити цією сумішшю внутрішність курки і зашити. Розтопити половину вершкового масла в гарячій сковороді, покласти туди курку і поставити сковороду в попередньо нагріту духовку на 2 години або тримати там доти, поки м’ясо не стане м’яким, а шкірочка — коричневою. Часто поливати курку соком зі сковороди. Розтопити решту вершкового масла і змішати його з рештою сухарів.
  3. Курку подавати до стелу, попередньо обмастивши її просоченими вершковим Гаслом сухарями і побризкавши лимонним соком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *