Інгредієнти:
- 700—800 г грудинки,
- 250 г лівера молодого баранчика,
- 5 ст. ложок пряженого масла,
- 1 голівка ріпчастої цибулі,
- 0,5 склянки рису,
- 2 ст. ложки родзинок,
- зелень петрушки,
- м’ята
- мелений чорний і червоний солодкий перець,
- сіль,
- бульйон,
- кріп.
Спосіб приготування:
- Відділити м’якоть від ребер так, щоб утворилася «кишенька» для начинки. Лівер зварити в підсоленій воді й подрібнити. Дрібно нарізану цибулю стушкувати в половині об’єму масла до м’якості, після чого додати рис, лівер і чорний перець. Усе залити бульйоном, отриманим при варінні лівера, і тушкувати до напівм’якості рису. Покласти родзинки і дрібно нарізані зелень петрушки і м’яти. Отриманою сумішшю заповнити підготовлену «кишеньку» і зашити розріз. Фаршировану грудинку покласти на лист, посолити, збризкати залишками розтопленого масла і смажити до підрум’янювання у духовці. На лист збоку підлити води.
- Під час смаження поливати грудинку соком з листа. Підсмажене з обох боків м’ясо звільнити від нитки і розрізати на порції.
- Подавати з зеленим салатом, молодою відварною картоплею, заправленою маслом і добре посиланою петрушкою і кропом.