Грудинка молодого баранчика фарширована лівером

Грудинка молодого баранчика фарширована лівером

Інгредієнти:

  • 700—800 г грудинки,
  • 250 г лівера молодого баранчика,
  • 5 ст. ложок пряженого масла,
  • 1 голівка ріпчастої цибулі,
  • 0,5 склянки рису,
  • 2 ст. ложки родзинок,
  • зелень петрушки,
  • м’ята
  • мелений чорний і червоний солодкий перець,
  • сіль,
  • бульйон,
  • кріп.

Спосіб приготування:

  1. Відділити м’якоть від ребер так, щоб утворилася «кишенька» для начинки. Лівер зварити в підсоленій воді й подрібнити. Дрібно нарізану цибулю стушкувати в половині об’єму масла до м’якості, після чого додати рис, лівер і чорний перець. Усе залити бульйоном, отриманим при варінні лівера, і тушкувати до напівм’якості рису. Покласти родзинки і дрібно нарізані зелень петрушки і м’яти. Отриманою сумішшю заповнити підготовлену «кишеньку» і зашити розріз. Фаршировану грудинку покласти на лист, посолити, збризкати залишками розтопленого масла і смажити до підрум’янювання у духовці. На лист збоку підлити води.
  2. Під час смаження поливати грудинку соком з листа. Підсмажене з обох боків м’ясо звільнити від нитки і розрізати на порції.
  3. Подавати з зеленим салатом, молодою відварною картоплею, заправленою маслом і добре посиланою петрушкою і кропом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *