Індичка по-лицарськи

Індичка по-лицарськи

Інгредієнти:

  • 1—1,5 кг індички (обов’язково з грудкою),
  • 2 ст.,ложки дрібно нарізаної ріпчастої цибулі,
  • 2 ст. ложки дрібно нарізаної моркви,
  • 1 зубчик часнику,
  • по 1 гілочці селери і петрушки,
  • 1 лавровий лист,
  • 2 горошини чорного перцю,
  • 0,5 склянки сухого білого вина,
  • 200 г сушених білих грибів,
  • попередньо замочених у теплій воді,
  • 2 яєчні жовтки,
  • 1/4 склянки 20%-ких вершків,
  • 0,5 склянки панірувальних сухарів,
  • 6 ст. ложок жиру для обсмажування,
  • 200—300 г , рису,
  • 50 г вершкового масла,
  • 100 г шпику.

Спосіб приготування:

  1. Індичку розібрати, відділивши кістки і 300—350 г білого м’яса (від грудки). Біле м’ясо відкласти.
  2. Кістки, м’ясо (крім білого м’яса) і, якщо буде, потрух покласти разом із грибами, цибулею, морквою, селерою, петрушкою, лавровим листом, перцем у каструлю, влити 1 склянку води і вино, довести до кипіння і варити на слабкому вогні 40—50 хв. Бульйон процідити. М’ясо і гриби вийняти з бульйону. Гриби пропустити крізь м’ясорубку, покласти в бульйон, посолити його за смаком.
  3. Яєчні жовтки збити з вершками і влити в них 1 ополоник бульйону, безупинно розмішуючи, щоб жовтки не зсілися. Вилити жовтки в бульйон і варити суміш 5— 7 хв, розмішуючи і не даючи закипіти. Посолити за смаком. Біле м’ясо розрізати на 8—12 шматків; Кожен шматок вмочити в соус, обкачати в сухарях і обсмажити в киплячому жирі до золотавого кольору.
  4. Зварене в бульйоні м’ясо пропустити крізь м’ясорубку, підігріти, полити соусом до утворення густої маси, посолити за смаком і покласти на середину підігрітого блюда. Навколо покласти добре просочений вершковим маслом окремо зварений рис, а з країв — шматочки обсмаженого білого м’яса впереміж зі скибочками підсмаженого хрусткого шпику. Окремо подати залишки гарячого соусу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *