Індичка з підливою

Індичка з підливою

Інгредієнти:

  • 1 кг індички,
  • 2-3 ст. ложки вершкового масла,
  • 3/4 склянки сметани,
  • 1 ст, ложка пшеничного борошна,
  • 1/2 кореня петрушки,
  • 1 морквина,
  • 1 цибулина,
  • сіль,
  • перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Підготовлену індичку солять усередині й зверху, кладуть на лист, поливають маслом, додають нарізані кружальцями моркву, петрушку, цибулю і смажать у духовці до готовності 1,5-2,5 години, періодично поливаючи соком і жиром, у якому вона смажиться.
  2. Смажену індичку розрізають на порційні шматки, кладуть у сотейник, заливають підливою і добре прогрівають.
  3. Приготування підливи. Пшеничне борошно пасерують, додають сметану, запашний перець, жир і сік, у яких смажилася індичка; варять, протирають крізь сито, доводять до кипіння і заправляють вершковим маслом.
  4. Індичку подають до столу з рисовою кашею або тушкованою морквою і поливають приготованою підливою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *