Інгредієнти:
- 1 кг індички,
- 2-3 ст. ложки вершкового масла,
- 3/4 склянки сметани,
- 1 ст, ложка пшеничного борошна,
- 1/2 кореня петрушки,
- 1 морквина,
- 1 цибулина,
- сіль,
- перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Підготовлену індичку солять усередині й зверху, кладуть на лист, поливають маслом, додають нарізані кружальцями моркву, петрушку, цибулю і смажать у духовці до готовності 1,5-2,5 години, періодично поливаючи соком і жиром, у якому вона смажиться.
- Смажену індичку розрізають на порційні шматки, кладуть у сотейник, заливають підливою і добре прогрівають.
- Приготування підливи. Пшеничне борошно пасерують, додають сметану, запашний перець, жир і сік, у яких смажилася індичка; варять, протирають крізь сито, доводять до кипіння і заправляють вершковим маслом.
- Індичку подають до столу з рисовою кашею або тушкованою морквою і поливають приготованою підливою.