Інгредієнти:
- Оливкова олія – 2/3 склянки (+ ще для змащування форм),
- Борошно – 2 склянки,
- Розпушувач – 2 1/2 ч ложки,
- Сіль,
- Гранульований цукор – 1/2 склянки,
- Коричневий цукор – 1/2 склянки,
- Великий лимон – 1 шт,
- Яйця – 2 шт,
- Натерті кабачки – 2 1/2 склянки,
- Горіхи, подрібнені – 1 склянка,
- Кунжут – 2 ст ложки.
Спосіб приготування:
- Наргійте духовку до 180 °С. Змастіть форми для випічки.
- У великій мисці змішайте разом борошно, розпушувач і сіль.
- У другій мисці з’єднайте коричневий та гранульований цукор, потім зверху дрібно натеру цедру лимона. Розбийте будь-які грудочки коричневого цукру. Додайте яйця і олію та збийте до однорідної маси. Далі змішайте з кабачками, а потім із борошняною сумішшю. В кінці перемішайте з горіхами.
- Рівномірно розподіліть тісто між підготовленими формами для випічки. Зверху посипте кунжутом.
- Пекти до готовності 35-40 хв.
- Проведіть тонким ножем по краях форми, щоб вийняти хліб.
- Повністю остудіть перед вживанням.