Капусняк добовий

Капусняк добовий

Інгредієнти:

  • 100 г кісток свинокопчення,
  • 500 г квашеної капусти,
  • 1 морквина,
  • 1 корінь петрушки,
  • 1 голівка ріпчастої цибулі,
  • 4 ст. ложки томату-пюре,
  • 60 г жиру,
  • 2 ст. ложки пшеничного борошна,
  • 2 дольки часнику,
  • 1,5 л бульйону або води,
  • сметана,
  • зелень.

Спосіб приготування:

  1. Квашену капусту дрібно рубають і тушкують з додаванням томату-пюре і кісток свинокопчення протягом 3—4 годин, поки капуста не стане м’якою, гостросолодкуватою на смак і не набуде темного забарвлення. Коріння і цибулю нарізають дрібними кубиками, пасерують і кладуть у капусту за 1 годину до закінчення тушкування. Можна тушкувати капусту протягом 2 годин, потім заморозити і витримати на холоді.
  2. У киплячий бульйон або воду кладуть тушковану капусту з пасерованими овочами і варять до готовності. За 5—10 хв до закінчення варіння додають білий соус, сіль, спеції. У готовий капусняк кладуть розтертий із сіллю часник.
  3. Перед тим як подавати на стіл, в капусняк кладуть м’ясо, сметану і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки, кропу або зеленою цибулею.
  4. До капусняку подають розсипчасту гречану кашу, крупник, кулеб’яку з гречаною кашею, ватрушки із сиром.
  5. Добовий капусняк буде смачнішим, якщо його подати в горщику. Для цього в глиняний горщик кладуть м’ясо, наливають капусняк, додають рубаний часник. Горщик покривають тонким шаром тіста, змащують його яйцем і ставлять у духовку. Коли на поверхні тіста утвориться золотава скоринка, горщик з капусняком ставлять на тарілку і подають. Окремо подають сметану.
  6. Цей капусняк можна готувати з яловичою грудинкою, свинячими головами, шинковими кістками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *