Картопляні котлети

Картопляні котлети

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі,
  • 2 яйця,
  • 0,5 склянки борошна або сухарів,
  • 4 ст. ложки масла,
  • 2 ст. ложки маргарину.

Для соусу:

  • 50 г сушених грибів,
  • 0,5 склянки води,
  • 1 ст. ложка борошна,
  • 2 ст. ложки вершкового масла,
  • 1 цибулина,
  • 1 ст. ложка жирної сметани,
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Очищену картоплю зварити, воду злити, а картоплю залишити на кілька хвилин, щоб висохла. Потім розім’яти її дерев’яним товкачиком або протерти. Отримане пюре трохи охолодити, додати 1 ст. ложку масла, жовтки, 2 ст. ложки борошна, ретельно вимішати і сформувати котлети.
  2. Обкачати їх у борошні або сухарях, а потім обсмажити з обох боків на жирі.

Приготування соусу:

  1. Сушені гриби ошпарити окропом, добре промити, залити на годину холодною водою і варити на слабкому вогні 50 хв. Після цього гриби вийняти, тонко нашаткувати, а відвар процідити.
  2. Ріпчасту цибулю нарізати і, помішуючи, спасерувати на вершковому маслі, потім додати гриби і просмажити разом. На іншій сковороді борошно з вершковим маслом прогріти до яскраво-жовтого кольору. Знявши з вогню, влити тонкою цівкою при помішуванні грибний відвар. З’єднати з грибами і проварити соус 10 хв, додавши сіль за смаком і щіпку меленого перцю.
  3. Перед тим як зняти соус з вогню, покласти в нього сметану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *