Каша гречана

Каша гречана

Інгредієнти:

  • 2 склянки гречаної крупи,
  • 3 склянки води,
  • 1 ст. ложка масла вершкового в кашу,
  • 2 ст. ложки масла вершкового або 4 склянки молока для заправки,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Гречану крупу перебирають, просівають, висипають на лист і при помішуванні присмажують. У каструлю із закипілою підсоленою водою всипають підготовлену крупу і, зрідка помішуючи, варять, доки загусне.
  2. Після цього, додавши розігріте вершкове масло, накривають кришкою, ставлять у духовку або на край плити і при слабкому кипінні витримують для випрівання 1 годину.
  3. Перед тим як подати до столу, у тарілки кладуть розпушену кашу і поливають розтопленим вершковим маслом або гарячим молоком.
  4. Розсипчасту кашу можна подавати як гарнір до других м’ясних страв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *