Котлети рубані зі змішаного м'яса

Котлети рубані зі змішаного м’яса

Інгредієнти:

  • 300 г яловичини з кісткою (лопатки),
  • 200 г свинини з кісткою,
  • 50 г цибулі,
  • 60 г черствого хліба,
  • 125 г молока або води,
  • 20 г масла,
  • 1 яйце,
  • 40 г товчених сухарів,
  • сіль,
  • перець,
  • 60 г олії для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Хліб замочити в молоці, віджати.
  2. М’ясо відділити від кістки, обмити, обсушити, очистити від плівок і нарізати шматками.
  3. Цибулю нарізати кружальцями, присмажити.
  4. М’ясо, хліб, цибулю пропустити двічі крізь м’ясорубку, посолити, додати 1 яйце, вимішати так, щоб вийшла пишна маса, якщо треба, додати 3—4 ложки молока.
  5. Виготовити з фаршу 8 кульок, приплющених так, щоб товщина котлет була 1,5 см, обкачати у товчених сухарях, надати овальної форми, обсмажити з обох боків у розігрітій олії на слабкому вогні.
  6. Наприкінці смаження на кожну котлету покласти трохи масла і досмажити в духовці 10 хвилин.
  7. Подавати на довгастому блюді з картоплею, відварними овочами (цвітною капустою, морквою, шпинатом) і салатом із сирих овочів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *