Круті яйця

Спосіб приготування:

  1. Час варіння крутих яєць 8—10 хв, якщо рахувати з моменту закипання води, в яку покладені яйця. При тривалішому варінні білок яйця робиться занадто твердим, а жовток втрачає своє яскраво-жовте забарвлення. Зварені яйця треба негайно опустити в холодну воду, інакше їх важко буде очистити від шкаралупи.
  2. Якщо зварені яйця призначені для приготування якої-небудь страви, їх, вийнявши з окропу, треба негайно опустити в холодну воду, надколоти шкаралупу й очистити.
  3. Правильно зварене яйце легко очищається, білок, який зсівся, являє собою щільну оболонку, що утримує жовток.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *