Курка з грибами у сметані

Курка з грибами у сметані

Інгредієнти:

  • 1 курка (1,5 кг),
  • 250 г дрібно нарізаних грибів,
  • 6 ст. ложок вершкового масла,
  • 4 ст. ложки коньяку,
  • 2,5 ч. ложки солі,
  • 0,5 ч. ложки свіжом перцю,
  • 0,5 склянки збитої сметани.

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло (4 ст. ложки) розтопити в чавунній жаровні й обсмажити в ньому розрізану на шматки курку. Підігріти коньяк, полити ним шматки курки і підпалити. Коли полум’я згасне, посипати курку сіллю і перцем, накрити жаровню кришкою і тримати на слабкому вогні 45 хв (або довше — доти, поки м’ясо не стане м’яким), при цьому шматки курки потрібно часто перевертати. Вершкове масло, що залишилося, розтопити в сотейнику й обсмажити в ньому гриби протягом 5 хв.
  2. Перекласти гриби в жаровню, посолити за смаком. Тоненькою цівкою влити сметану і подавати до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *