Кутя медова

Інгредієнти:

  • 500 грам пшениці,
  • 80 грам маку,
  • 30 грам родзинок,
  • 80 грам цукатів,
  • 200 грамів горіхів,
  • 100 мілілітрів меду.

Спосіб приготування:

  1. Залити водою промиту пшеницю і залишити на ніч. Вранці ще раз промити і поставити варити на слабкому вогні – близько чотирьох годин. Далі загорніть каструлю в ковдру і залишіть години на дві. Промийте мак в холодній воді і варіть десять хвилин потім процідіть. Розітріть його в ступці разом з половиною горіхів “в молоко”. Горіхи, що залишилися потрібно додати в кутю цілими або подрібненими.
  2. Ізюм залити окропом, залишити на кілька хвилин, далі воду злити. Додати в кашу мак, цукати, горіхи, родзинки. За півгодини до подачі на стіл заправте кутю медом і добре перемійте. Медова кутя готова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *