Квас монастирський

Квас монастирський

Інгредієнти:

  • 1 склянка квасного солоду
  • 2 ст. ложки родзинок
  • 1 лимон
  • 1 яблуко
  • 1 склянка житнього борошна
  • 1 ст. ложка меду
  • 1 ч. ложка сухого листя малини
  • 2 л води.

Спосіб приготування:

  1. Житнє борошно заварити крутим окропом, дати масі охолонути.
  2. Яблука, лимон, родзинки ретельно промити і пропустити крізь м’ясорубку.
  3. Сухе листя малини подрібнити, додати мед, квасний солод, подрібнені яблука і лимон, мед, житнє заварене борошно, влити залишки води.
  4. Масу ретельно перемішати і залишити для бродіння на кілька днів у теплому місці.
  5. Зцідити, а гущавину використовувати на закваску.
  6. У такий квас підійдуть і груші, сливи (чорнослив), будь-які сухі або мочені ягоди; для ароматизації — аніс звичайний, кмин, шавлія й інші пряні рослини.
  7. Житнє борошно можна замінити борошном пшеничним, вівсяним або гречаним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *