Квасоля, протерта зі смаженою цибулею

Квасоля, протерта зі смаженою цибулею

Інгредієнти:

  • 300 г квасолі,
  • 3 голівки цибулі ріпчастої,
  • 3—4 ст. ложки олії,
  • сіль,
  • оцет,
  • перець гіркий мелений і зелень кропу за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Білу квасолю перебирають, промивають теплою водою, всипають у каструлю з водою і ставлять у холодне місце на 5—8 годин, у залежності від терміну її зберігання. Потім, зливши воду, Квасолю ще раз промивають, знову кладуть у каструлю і вливають ту ж воду. Поставивши на вогонь, накривають кришкою і при слабкому кипінні варять 2—3 години до готовності.
  2. Зварену квасолю викладають на сито і протирають. Дрібно нарізану ріпчасту цибулю обсмажують з невеликою кількістю соняшникової олії до золотавого кольору. У миску кладуть протерту квасолю, посипають сіллю, меленим гірким перцем і додають частину обсмаженої цибулі з олією. Усе перемішують і збивають деревинною ложкою.
  3. Уклавши в салатницю, прикрашають смаженою цибулею з олією і дрібно нарізаною зеленню кропу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *