Інгредієнти:
- Кабачки – 500 г,
- сіль – 0,5 ч. ложки.
Маринад:
- Оливкова олія – 100 мл,
- 5%-ний оцет – 3 ст. ложки,
- мед – 2 ч. ложки,
- часник – 2-3 зубчики,
- мелений чорний перець,
- свіжа або суха зелень.
Спосіб приготування:
- Кабачки помити і очистити від шкірки. Якщо кабачки молоді, можна робити разом з шкіркою.
- Нашаткувати дуже тонкими кружечками.
- Скласти в миску, посолити і залишити на 30 хв.
- Приготування маринаду:
Часник пропустити через часникодавку, змішати з оливковою олією, медом (якщо мед густий, розтопити його на водяній бані), оцтом, перцем і дрібно нарізаною зеленню.
Чудово підійдуть кінза, базилік, естрагон, кріп, петрушка.
Можна додати ложку паприки-пасти або кетчупу.
Маринад перемішати. - Злити рідину з кабачків, віджати руками.
- Залити маринадом, перемішати.
- Прибрати в холодильник до ранку.
- За цей час можна декілька разів перемішати.