М'ясна солянка

М’ясна солянка

Інгредієнти:

  • 800 г яловичини,
  • 150 г телятини,
  • 150 г курятини,
  • 160 г шинки,
  • 2 сосиски,
  • 1 морквина,
  • 1 корінь петрушки,
  • 1 цибулина,
  • 1 ст. ложка борошна,
  • 2 ст. ложки вершкового масла,
  • 2 солоні огірки,
  • 10 солоних рижиків,
  • 10—12 оливок,
  • 1 ст. ложка каперсів,
  • 1 склянка густої сметани,
  • лавровий лист,
  • перець, сіль за смаком,
  • 2 л води.

Спосіб приготування:

  1. Зварити бульйон із м’яса з коріннями, лавровим листом і чорним перцем. М’ясо вийняти з каструлі й використати для іншої страви. У цьому ж бульйоні зварити курку, телятину, шинку, сосиски.
  2. Курку порубати на дрібні шматочки, шинку і сосиски нарізати дуже дрібно і знову покласти в бульйон. На вершковому маслі обсмажити з борошном дрібно нашатковану цибулину, розвести бульйоном і влити до каструлі з солянкою.
  3. Потім покласти в солянку припущені огірки, дрібно нарізані рижики, а також оливки і каперси. Довести до кипіння і, зменшивши вогонь, варити 10—15 хв. За 1 — 2 хв до закінчення варіння додати сметану.
  4. Курку можна класти в солянку, попередньо обсмаживши у маслі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *