М'ясо лося тушковане з яблуками

М’ясо лося тушковане з яблуками

Інгредієнти:

  • 1 кг м’яса лося,
  • 1 склянка бульйону,
  • півсклянки олії,
  • 2—3 цибулини,
  • 3—4 моркви,
  • антонівcькі яблука,
  • 1 ст. ложка томата-пюре,
  • 1 ст. ложка борошна,
  • сіль,
  • перець за смаком,
  • зелень петрушки.

Спосіб приготування:

  1. М’якоть лосятини нарізати на плоскі шматки масою 100—150 г завтовшки з палець. Відбити кожен шматок дерев’яним молотком, посолити, поперчити. У каструлі з товстим дном розігріти олію й обсмажити в ній шматки м’яса до утворення скоринки. Обсмажені шматки покласти в миску.
  2. На цій самій олії обсмажити нашатковану ріпчасту цибулю. Вийняти цибулю з каструлі, покласти в неї натерту на великій тертці моркву, на моркву викласти м’ясо, цибулю, залити склянкою бульйону і тушкувати під кришкою 1,5—2 години. За 15—20 хв до готовності м’яса покласти в каструлю яблука, томат-пасту, спеції, спасероване на маслі борошно, розведене бульйоном.
  3. Готове м’ясо викласти на блюдо і залити соусом з овочами і яблуками, посипати зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *