Інгредієнти:
- 2 склянки пшеничного борошна,
- 2 склянки молока, півпачки дріжджів,
- 2 яйця,
- 2 ст. ложки олії в тісто і 3 ст. ложки для смаження,
- 1 ч. ложки солі,
- 1 ст. ложки цукру.
Для заправки:
- 3/4 склянки сметани.
Спосіб приготування:
- У каструлю вливають пекарські дріжджі, розведені в молоці, підігрітому до 30 градусів, усипають просіяне пшеничне борошно, добре вимішують, накривають чистим рушником і ставлять у тепле місце для бродіння на одну годину.
- Після цього додаю сіль, цукор, свіжі яйця, олію, добре вимішують (густіше, ніж для млинців), знову ставлять у тепле місце для бродіння.
- Коли тісто вдруге підійде, то, не розмішуючи, його беруть змоченою у воді ложкою, кладуть на гарячу сковороду, змащену невеликою кількістю жиру, і присмажують оладки з обох боків.
- Подаючи до столу, оладки поливають розігрітим вершковим маслом або сметаною, медом, варенням або посипають цукром.