Прості оладки

Інгредієнти:

  • 2 склянки пшеничного борошна,
  • 2 склянки молока, півпачки дріжджів,
  • 2 яйця,
  • 2 ст. ложки олії в тісто і 3 ст. ложки для смаження,
  • 1 ч. ложки солі,
  • 1 ст. ложки цукру.

Для заправки:

  • 3/4 склянки сметани.

Спосіб приготування:

  1. У каструлю вливають пекарські дріжджі, розведені в молоці, підігрітому до 30 градусів, усипають просіяне пшеничне борошно, добре вимішують, накривають чистим рушником і ставлять у тепле місце для бродіння на одну годину.
  2. Після цього додаю сіль, цукор, свіжі яйця, олію, добре вимішують (густіше, ніж для млинців), знову ставлять у тепле місце для бродіння.
  3. Коли тісто вдруге підійде, то, не розмішуючи, його беруть змоченою у воді ложкою, кладуть на гарячу сковороду, змащену невеликою кількістю жиру, і присмажують оладки з обох боків.
  4. Подаючи до столу, оладки поливають розігрітим вершковим маслом або сметаною, медом, варенням або посипають цукром.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *