Пасхальний окіст (окорок) у апельсіновій глазурі

Пасхальний окіст (окорок) в апельсиновій глазурі

Інгредієнти:

  • великий свинячий окіст без кістки
  • 2 лаврові листки
  • 1 ч. ложка чорного перцю горошком
  • 40 шт. гвоздики
  • 50 г коричневого цукру
  • 1-2 ст. ложки апельсинового джему
  • 2 ч. ложки сухої гірчиці
  • 1 ст. ложка коньяку, рому або бренді
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Свинячий окіст помити і скласти у велику каструлю з холодною водою. Потримати на вогні 10 хвилин, злити рідину і додати свіжу воду. Довести до кипіння, додати лавровий лист і перець. Зменшити вогонь, накрити кришкою і варити з розрахунку 30 хвилин на кожні 500 г ваги. За півгодини до кінця варіння добре посолити бульйон.
  2. У великій формі для запікання встановити решітку. Вийняти окіст з бульйону і покласти на решітку. Дати охолонути протягом 15 хвилин. За цей час розігріти духовку до 180 ºС.
  3. Ножем зняти шкірку, залишивши шар сала. Зробити надрізи ромбиком і в центр кожного ромба увіткнути по гвоздиці.
  4. Змішати в сотейнику цукор, джем, гірчицю і алкоголь. Прогріти до розчинення цукру. Глазур’ю змастити окіст.
  5. Запікати окіст близько 25 хвилин до отримання рум’яної скоринки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *