Пасха заварна

Пасха заварна

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна
  • 3 склянки молока
  • 50— 70 г свіжих дріжджів
  • 40 яєць
  • 2 склянки цукру
  • 700 г вершкового масла
  • сіль за смаком і ще стільки борошна, скільки буде потрібно.

Спосіб приготування:

  1. Борошно заварити киплячим молоком і ретельно розмішати, охолодити до температури парного молока, після чого додати розпущені в невеликій кількості молока спінені дріжджі, поставити в тепле місце і дати тісту піднятися. Потім додати жовтки, розтерті з цукром до білого, білки, збиті у стійку піну, ретельно перемішати і знову поставити в тепле місце, щоб тісто піднялося вдруге.
  2. Після цього в тісто, що піднялося, влити розтоплене вершкове масло, вибити тісто якомога краще і покласти у змащену розм’якшеним маслом і посипану борошном форму, заповнивши її до половини. Коли тісто підніметься, поверхню змастити жовтком і випікати при температурі 180*С до готовності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *