Піца по-італійськи

Інградієнти для тіста:

  • 200 г борошна,
  • 2 ст. ложки олії,
  • півсклянки теплого молока,
  • 15 г дріжджів,
  • щіпка солі.

Для начинки:

  • 200 г сиру,
  • 500 г очищених і нарізаних на товсті скибочки помідорів,
  • 5 сардельок,
  • чорний або червоний перець,
  • сіль,
  • 1-2 ст. ложки олії.

Спосіб приготування:

  1. У теплому молоці розчиняють дріжджі, сіль, додають олію, борошно і замішують тісто. Тісто залишають на одну годину в теплому місці, обминають і викладають  у форму для випікання або в широку сковоробу. Форма повинна бути досить високою, тому що піца під час запікання піднімається.
  2. Тісто змащують олією, посипають дрібно нарубаним або натертим сиром, кладуть зверху шар помідорів, очищених від шкірки і нарізаних великими дольками. Сардельки нарізають уздовж і кладуть у вигляді решітки зверху, посипають сіллю, перцем і збризкують залишки олії.
  3. Випікають протягом 30 хв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *