Піца з цибулею і сиром

Інгредієнти для тіста:

  • 2 склянки борошна,
  • 200 г вершкового масла,
  • 200 г сметани.

Для начинки:

  • 5-7 невеликих чибулин, краще овальної форми,
  • 2-3 червоні помідори (сливоподібної форми),
  • 200 г сиру,
  • сіль,
  • перець за смаком,
  • зелень петрушки.

Спосіб приготування:

  1. Замісити тісто, розділити його на три рівні частини. Кожну частину розкачати у вигляді тонкого кружальця, покласти на лист, поверхню тіста змастити жовтком, покласти в центр кружальце помідора, посолити, навколо розташувати у вигляді квітки овальні скибочки ріпчастої цибулі, трохи підсмаженої з обох боків, потім “намисто” із кружалець помідора і, нарешті, на край – “ланцюжок” із кубиків сиру. Частину сиру можна натерти  на дрібній терці й посипати ним піцу.
  2. Можна приготувати піцу й інакше.
  3. Усе тісто розкачати у вигляді прямокутника відповідно до розміру листа, поверхню змастити жовтком, кокласти начинку, спекти.
  4. Випікати в духовці при температурі 230-240 С до готовності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *