Така чудова сезонна закуска є вельми популярною у Молдові (воно й не дивно, адже два її найголовніших інгредієнти – помідори та бринза – являються одними з найбільш затребуваних продуктів у національній молдавській кухні). Втім, впевнена, довподоби вона припаде й пересічному українському споживачеві. Приготуйте, спробуйте та переконайтесь!
Інгредієнти:
- 6 середніх стиглих помідорів,
- 250 г бринзи,
- 6-8 зубчиків часнику,
- 3 ст.л. вершкового масла,
- сіль,
- 1 невеликий пучок петрушки.
Рецепт приготування:
- Помідори вимити, обсушити, розрізати впоперек, чайною ложкою видалити м’якуш із зернятами та соком.
- Часник почистити та пропустити крізь прес. Бринзу натерти на крупній терці.
- Змішати бринзу з часником і розм’якшеним вершковим маслом, посолити за смаком. Наповнити половинки помідорів приготованою начинкою та прибрати у холодильник на 20-30 хв.
- Петрушку вимити, обсушити, дрібно нарізати. Викласти фаршировані помідори на сервірувальний таріль, посипати зеленню і подавати до столу.
Poftă bună! (“Смачного!” молдавською) 🙂
З повагою, Елена Ранілук, м.Чернівці.