Помідори фаршировані бринзою

Помідори, фаршировані бринзою (молдавська кухня)

Така чудова сезонна закуска є вельми популярною у Молдові (воно й не дивно, адже два її найголовніших інгредієнти – помідори та бринза – являються одними з найбільш затребуваних продуктів у національній молдавській кухні). Втім, впевнена, довподоби вона припаде й пересічному українському споживачеві. Приготуйте, спробуйте та переконайтесь!

Інгредієнти:

  • 6 середніх стиглих помідорів,
  • 250 г бринзи,
  • 6-8 зубчиків часнику,
  • 3 ст.л. вершкового масла,
  • сіль,
  • 1 невеликий пучок петрушки.

Рецепт приготування:

  1. Помідори вимити, обсушити, розрізати впоперек, чайною ложкою видалити м’якуш із зернятами та соком.
  2. Часник почистити та пропустити крізь прес. Бринзу натерти на крупній терці.
  3. Змішати бринзу з часником і розм’якшеним вершковим маслом, посолити за смаком. Наповнити половинки помідорів приготованою начинкою та прибрати у холодильник на 20-30 хв.
  4. Петрушку вимити, обсушити, дрібно нарізати. Викласти фаршировані помідори на сервірувальний таріль, посипати зеленню і подавати до столу.

Poftă bună! (“Смачного!” молдавською) 🙂

З повагою, Елена Ранілук, м.Чернівці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *