Пилав із баранини

Пилав із баранини

Інгредієнти:

  • 500 г баранини,
  • 1,5 склянки рису,
  • 0,5 склянки олії (якщо м’ясо жирне, то менше),
  • 1 ст. ложка томатної пасти,
  • 3 цибулини,
  • 1 долька часнику,
  • 3 ст. ложки родзинок,
  • 2 ст. ложки очищеного мигдалю,
  • перець,
  • сіль,
  • щіпка цукру,
  • 1 ст. ложка дрібно нарубаного кропу,
  • вода або м’ясний бульйон.

Для гарніру:

  • 400 г стручків зеленої квасолі,
  • 200 г кольорової сухої квасолі,
  • 150 г білого м’ясного соусу.

Спосіб приготування:

  1. Зварити окремо стручки зеленої квасолі й зерна сухої кольорової квасолі, припустити в маслі й, з мішати. Влити білий м’ясний соус і довести до кипіння. Соус приготувати з борошна і м’ясного бульйону: борошно пасерувати в маслі, залити бульйоном, добре розмішати і проварити соус на тихому вогні. Подати цей гарнір можна як закуску.
  2. М’ясо нарізати кубиками й обсмажити. Додати часник, грубо покришену цибулю і трохи води, а незадовго до готовності м’яса всипати промитий і просушений рис. Коли тільки рис стане розсипчастим, додати томатну пасту і спеції, підлити трохи окропу і поставити на слабкий вогонь, закривши кришкою (час від часу підливати потроху гарячої води). Рис повинен залишитися розсипчастим. Як тільки пилав буде готовим, додати вимиті родзинки і мигдаль, а також дрібно нарубану зелень. Закутати, поставити в тепле місце, і в гарячому вигляді подати до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *