Пиріжки на вершковому тісті

Інгредієнти для тіста:

  • 1.5 кг борошна,
  • 200 мл молока,
  • 200 мл вершків 22-25%,
  • 100 мл води,
  • 11 г швидкодіючих дріжджів,
  • 5 ст. ложок цукру,
  • 150 г вершкового масла,
  • 2 яйця,
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Молоко вершки і воду змішати і злегка підігріти, засипати дріжджі і цукор, перемішати і дати постояти 10хв. Потім ввести туди яйця і частину борошна, вимішати до стану густої сметани.
  2. Дати постояти ще хвилин 10.
  3. Потім додати масло і решту борошна, тісто має перестати прилипати до рук. Готове тісто поставити хв на 40-50 в тепле місце (духовка розігріта до 30 градусів – Дуже зручно). Тісто має добре піднятися всього один раз.
  4. Я в цей час роблю начинку – це тушкована з ковбаскою капуста (але у вас може бути будь-яка інша). Ліпимо пиріжки, змащуємо їх жовтком і відправляємо в розігріту до 180 гр. духовку хвилин на 15-20.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *