Пиріжки з яблучним повидлом

Пиріжки з яблучним повидлом

Кількість порцій: 15-20

Інгредієнти:

  • Борошно – 400-500 грам (скільки візьме тісто)
  • Молоко – 250 мілілітрів
  • Дріжджі сухі – 2 чайних ложки
  • Цукор – 4 ст. ложки (+1 чайна ложка для опари)
  • Яйце – 2 шт.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 грам
  • Повидло – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Тепле молоко змішуємо з чайною ложкою цукру, додаємо дріжджі, залишаємо хвилин на 10-15. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо 4 столові ложки цукру і збиваємо гарненько. Коли дріжджі підійдуть, додаємо їх до цієї суміші, вливаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і починаємо поступово всипати борошно. Замішуємо досить густе тісто, накриваємо його рушником і ставимо на півгодини в тепле місце, потім обминаємо його і залишаємо в теплі ще на 30-40 хвилин. Готове тісто ділимо на кілька рівних частин (15-20), формуємо з них кульки і залишаємо на 10 хвилин. Потім беремо одну кульку, розтягуємо його руками і кладемо в середину трохи повидла.
  2. З’єднуємо краї тіста і формуємо пиріжок. Те ж саме повторюємо з іншими кульками з тіста.
  3. Викладаємо пиріжки на змащене маслом деко, обмазуємо їх збитим яєчним жовтком і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
  4. Коли пиріжки зарум’яняться і придбають золотистий відтінок, ми можемо їх виймати і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *