Розсольник із квасолею

Розсольник із квасолею

Інгредієнти:

  • 1 склянка квасолі,
  • 2 солоні огірки,
  • 4—5 картоплин,
  • по 1/2 ст. ложки вершкового масла і сметани,
  • 1 яйце,
  • 1 цибулина,
  • по 1 /2 кореня моркви, петрушки і селери,
  • 2 л води,
  • сіль,
  • перець,
  • огірковий розсіл за смаком,
  • лавровий лист,
  • зелень.

Спосіб приготування:

  1. Замочену протягом 4 годин квасолю варять, а відвар зливають. Солоні огірки, підготовлені, як для розсольнику з нирками, припускають з невеликою кількістю води. Коріння і цибулю пасерують.
  2. У відвар квасолі додають згідно з нормою воду, доводять до кипіння, кладуть картоплю, нарізану дольками, і варять майже до готовності. Потім кладуть припущені огірки, пасероване коріння і цибулю, варять 7—10 хв. За 3-5 хв до кінця варіння, кладуть варену квасолю, вливають огірковий розсіл, солять, кладуть перець і лавровий лист. Знявши з вогню, розсольник заправляють жовтком, розтертим з частиною сметани.
  3. Подаючи до столу, у тарілку з розсольником кладуть сметану і дрібно нарізану зелень..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *