Розсольник із нирками

Розсольник із нирками

Інгредієнти:

  • 1,5 л води,
  • 500 г яловичих нирок,
  • 2 солоні бгірки,
  • по 1 кореню петрушки і селери,
  • 1 цибулина,
  • 100 г щавлю,
  • 5-6 картоплин,
  • 50 г жиру,
  • лавровий лист,
  • огірковий розсіл,
  • перець,
  • сіль,
  • сметана,
  • зелень.

Спосіб приготування:

  1. З нирок знімають плівку, розрізають на 2—3 частини, обмивають, кладуть у каструлю, заливають холодною водою і кип’ятять. Потім воду зливають, нирки ще раз обмивають, знову заливають холодною водою і варять години.
  2. Очищені коріння, цибулю нарізають соломкою, ледь обсмажують із жиром, перекладають у каструлю з нирками, додають очищені й нарізані скибочками солоні огірки, картоплю, нарізану; брусочками, лавровий лист і перець, разом варять 25—30 хв, після,чого опускають нарізаний щавель і варять ще 5—7 хв.
  3. Щоб додати гострішого смаку, перед закінченням варіння розсольник додають проціджений огірковий розсіл і сіль. , Подаючи до столу, в розсольник кладуть нарізані скибочками нирки, сметану і посипають зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *