Рулет із яловичини з яйцями в сметанному соусі

Рулет із яловичини з яйцями в сметанному соусі

Інгредієнти:

  • 400 г яловичини з кісткою (нижня частина стегна, лопатка),
  • 200 г свинини (шийна частина),
  • 50 г цибулі,
  • 50 г черствого хліба,
  • 60 г олії,
  • 3 яйця,
  • 125 г сметани,
  • 30 г борошна,
  • лавровий лист,
  • перець,
  • сіль,
  • 2 ложки карамелі,
  • 1 ложка рубаної зелені петрушки.

Спосіб приготування:

  1. Хліб намочити у воді.
  2. Промити і зварити круто 2 яйця, охолодити в холодній воді.
  3. М’ясо обмити, видалити плівки і нарізати шматочками.
  4. Цибулю очистити, нарізати і підрум’янити на частині олії.
  5. М’ясо, цибулю і злегка віджатий хліб пропустити крізь м’ясорубку.
  6. Масу посолити, додати перець і яйце, ретельно вимішати, потім викласти на дошку й виготовити плоский прямокутник завдовжки 22— 25 см, завширшки 15 см.
  7. Зварені яйця очистити, нарізати четвертинками і покласти на прямокутник уздовж довгого краю.
  8. М’ясо згорнути товстою трубкою, починаючи з того краю прямокутника, де знаходяться яйця, щоб вони опинилися всередині рулету.
  9. М’ясо покласти на лист із сильно розігрітою олією, полити його олією і поставити в гарячу духовку.
  10. Пекти близько 40—50 хв, часто поливаючи соусом, що утворюється.
  11. У міру випарювання соусу додавати воду.
  12. Сметану з’єднати з борошном, посолити, додати лавровий лист і влити на лист із м’ясом.
  13. Готове м’ясо запекти в сметанному соусі, якщо треба, розбавити водою й забарвити карамеллю.
  14. М’ясо нарізати поперек волокон досить товстими скибочками, викласти їх у тій самій послідовності на довгастому блюді, залити соусом і посипати зеленню петрушки.
  15. Подавати з картоплею, макаронами й овочами або салатами із сирих овочів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *