Інгредієнти:
- Середні баклажани – 3 шт,
- М’ясний фарш – 200 г,
- Морква – 1 шт,
- Часник – 5 зубчиків,
- Грецькі горіхи – 1/2 склянки,
- Суміш прянощів Хмелі-сунелі – 0,5 ч ложки,
- Кінза або петрушка,
- Майонез,
- Олія.
Спосіб приготування:
- Баклажани помити, нарізати уздовж на пластини, посолити.
- Поставити під гніт, щоб стекла гіркота. (Гніт — важкий предмет, що кладеться на що-небудь для постійного тиснення.)
- Підсмажити фарш на олії.
- Окремо натерти моркву на тертці і також підсмажити.
- Дрібно нарізати горіхи та розтолочити.
- Змішати фарш, моркву, пропущений через часникодавку часник, горіхи, дрібно нарізану зелень і хмелі-сунелі.
- Додати майонез, посолити за смаком та добре перемішати.
- Баклажани віджати, обсмажити на олії та вишушити на серветках.
- Отриману начинку намастити на скибочки баклажанів і завернути в рулетики.