Салат з баклажанами і сиром фета

Салат з баклажанами і сиром фета

Інгредієнти:

  • баклажани – 150 г
  • фета – 100 г
  • помідори черрі – 150 г
  • рукола – 50 г
  • листя будь-якого салату – 50 г
  • 1/3 червоної цибулини
  • оливкова олія для заправки і для смаження баклажанів
  • 1 зубчик часнику
  • бальзамічний оцет
  • сушений чебрець і орегано – пару пучок
  • дижонская гірчиця
  • петрушка
  • сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Салат і рукколу помити, обсушити. Баклажани нарізати тонкими пластинками поперек (якщо вони маленькі, то кружечок ділимо навпіл, якщо великі – на 4 частини). Помідори миємо й ріжемо навпіл, фету невеликими кубиками, цибулю – тонкими півкільцями.
  2. Нарізаний баклажан обсмажуємо на оливковій олії (я попередньо вимочую баклажани близько 20 хвилин в прохолодній підсоленій воді).
  3. Готуємо заправку: кілька ложок оливкової олії перемішуємо з 1 ч.л. бальзамічного оцту, 1/2 ч.л. діжонськой гірчиці, розчавленим зубчиком часнику і травами.
  4. Салат рвемо на шматочки, перемішуємо з руколою, додаємо половину одержаних помідорів і сиру, всі баклажани, солимо, перчимо, поливаємо половиною заправки і акуратно перемішуємо.
  5. Зверху викладаємо черрі, фету, цибулю, що залишилися, поливаємо рештою заправки і посипаєм рубаною петрушкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *