Інгредієнти:
- 4 яйця,
- 1-1,5 склянки цукру,
- 200 гр вершкового масла,
- 1/2 склянки молока,
- 2 склянки борошна,
- 1/2 ч. ложки соди,
- 4 ст. ложки какао порошку,
- 100 гр. смаженого арахісу або родзинок.
Спосіб приготування:
- Маргарин або масло розтопіть і змішайте з цукром, какао (його можна додати більше норми, тоді кекс вийде ще смачніше!) і молоком. Отриману суміш необхідно нагрівати до закипання.
- Відлийте 6-8 ст. ложок шоколадної маси в окрему посудину, а все інше відставте в сторону до охолодження. Коли суміш охолоне до кімнатної температури, додайте в неї яйця, соду, подрібнені горішки або родзинки, а також борошно.
- Ретельно розмішайте тісто, щоб не залишилося жодної грудочки, а потім вилийте в застелену промасленим папером форму. Випікайте кекс близько 20 хв, потім вийміть його з духовки і одразу зніміть папір поки гарячий.
Остиглий кекс полийте глазур’ю (шоколадна суміш, яку ви налили в окрему посудину). - Пам’ятайте, що для отримання максимально шоколадного смаку, кекс необхідно залишити настоюватися в холодильнику на всю ніч, щоб він був дуже холодним.