Сік із чорної смородини

Інгредієнти:

  • 1 кг смородини
  • 2 склянки води

Спосіб приготування:

  1. Ягоди миють, сортують, кладуть у каструлю, заливають водою, нагрівають до кипіння, помішуючи, і кип’ятять 5 хв. Потім ягоди пресують.
  2. Звичайно роблять дворазове пресування, але для кращого віджимання соку мезгу після другого пресування витягають із мішка, заливають гарячою водою (200 мл на 1 кг мезги) і нагрівають до кипіння, безупинно перемішуючи. Після нагрівання її ще раз пресують. Після цього сік змішують, фільтрують, нагрівають до 100°С і гарячим розфасовують.
  3. Натуральні соки з чорної смородини можна підсолоджувати, додаючи 1 л соку 200-300 г цукру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *