Смажена картопля

Смажена картопля

Рецепт №1. Спосіб приготування:

  1. Очищену, промиту й обсушену картоплю нарізати соломкою або тонкими скибочками, покласти на сковороду з розігрітим жиром і смажити, періодично помішуючи. Коли картопля стане світло-коричневою, посолити її, перемішати, на 5 хв. закрити кришкою, щоб картопля не висихала.
  2. Подавати до м’яса.

Рецепт №2. Інгредієнти:

  • 1 кг молодої картоплі,
  • 2 ст. ложки гусячого або свинячого жиру,
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю очистити й помити, зварити у воді (або краще у м’ясному бульйоні). Рідини повинно бути стільки, щоб вона тільки покривала картоплю. Коли рідина википить, викласти картоплю на сковорідку й обсмажити на гусячому або свинячому салі на слабкому вогні, перевернувши двічі або тричі, щоб на кожній картоплині утворилася золотава скоринка.
  2. Подають гарячою як самостійну страву і як гарнір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *