Сом відварний у томатному соусі

Сом відварний у томатному соусі

Інгредієнти:

  • 600 г риби.

Для відвару:

  • по 1 кореню моркви і петрушки,
  • 1 голівка ріпчастої цибулі,
  • 2 лаврові листки,
  • 3—4 горошини запашного перцю,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Підготувати рибу і нарізати її порційними шматками без кістки. Влити в посуд 3 склянки холодної води, дати закипіти і додати нарізане коріння, сіль і cпеції. Через 30 хв покласти рибу і відварити до готовності. Покласти рибу в інший посуд разом з овочами і тримати в теплому місці, щоб не остигнула. На процідженому відварі приготувати томатний соус.
  2. Викласти рибу з овочами на блюдо, залити соусом. На гарнір подати відварну картоплю.
  3. Якщо страву готують для святкового столу, її можна додатково прикрасити білими грибами або печерицями, нарізаними скибочками і тушкованими з вершковим маслом. Для цього потрібно 6—8 білих грибів або 10—12 печериць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *