Соус ягідний

Соус ягідний

Інгредієнти:

  • На 500 г соусу: 1 склянца свіжих ягід,
  • склянки води,
  • 4 ст. ложки цукру,
  • 2 ч. ложки картопляного борошна.

Спосіб приготування:

  1. Свіжу полуницю або малину сортують, видаляють гнилі ягоди і сторонні домішки, кладуть у друшляк, тричі занурюють у відро з водою, дають їй стекти. Потім ягоди очищають від чашолистків і протирають крізь сито. Отримане пюре кладуть у каструлю, ставлять на вогонь, вливають воду, всипають цукор і, помішуючи, нагрівають до кипіння.
  2. Картопляний крохмаль розводять теплою водою, вливають у соус, ставлять на помірний вогонь і, помішуючи, доводять до кипіння і швидко охолоджують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *