Інгредієнти:
- На 500 г соусу: 1 склянца свіжих ягід,
- склянки води,
- 4 ст. ложки цукру,
- 2 ч. ложки картопляного борошна.
Спосіб приготування:
- Свіжу полуницю або малину сортують, видаляють гнилі ягоди і сторонні домішки, кладуть у друшляк, тричі занурюють у відро з водою, дають їй стекти. Потім ягоди очищають від чашолистків і протирають крізь сито. Отримане пюре кладуть у каструлю, ставлять на вогонь, вливають воду, всипають цукор і, помішуючи, нагрівають до кипіння.
- Картопляний крохмаль розводять теплою водою, вливають у соус, ставлять на помірний вогонь і, помішуючи, доводять до кипіння і швидко охолоджують.