Судак (сиг або щука) розварний із картоплею

Судак (сиг або щука) розварний із картоплею

Інгредієнти:

  • 2 кг судака, сига або щуки,
  • 5 лаврових листків,
  • 8 горошин чорного перцю,
  • 3 гвоздики,
  • 1 голівка ріпчастої цибулі,
  • по 1 корінцю петрушки і селери,
  • 1 солодкий перець,
  • цибуля-порей,
  • 10 картоплин середнього розміру,
  • сіль за смаком.

[ingredients title=”Для підливи:”]

  • 1 склянка рибного бульйону,
  • 0,5 склянки оцту,
  • 3 ст. ложки прованського масла,
  • 1 ч. ложка гірчиці (готової),
  • 2 ст. ложки каперсів або маслин,
  • цукор і сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Вимити, випатрати, вичистити і сполоснути судака (або іншу рибу) свіжою водою, покласти в каструлю разом із прянощами, перцем, цибулиною, петрушкою і селерою, залити окропом, посолити і поставити варити до готовності (судак і щука варяться 40 хв,-а для сига досить півгодини, тому що ця риба ніжніша).
    Коли риба готова, вийняти на блюдо, обкласти навколо вареною картоплею, нарізаною кружальцями, а також посипати рубаною зеленню кропу або петрушки і полити усе підливою.
  2. Приготування підливи: розтерти 3 ст. ложки прованського масла з 1 ч. ложкою гірчиці, доливаючи потроху оцту і рибного бульйону; додати солі й цукру за смаком, продовжуючи мішати; потім покласти в неї 2 ст. ложки каперсів або маслин, добре розмішати все й залити рибу і картоплю.
  3. Замість каперсів або маслин можна додати мариновані в оцті гриби або шматочками нарізати лимон.
  4. Примітка. Так само готується і подається розварна стерлядь на холодець, з таким самим гарніром і тією самою підливою. До неї також подаютьі тертий хрін, і оцет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *