Суп із цвітної капусти

Суп із цвітної капусти

Інгредієнти:

  • 150 г цвітної капусти,
  • 2—3 ст. ложки води,
  • 250 мл молока,
  • 250 мл бульйону,
  • 1 ст. ложка масла,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • сіль і перець за смаком,
  • лимонний сік,
  • 1 яєчний жовток,
  • 5 ст. ложок вершків.

Спосіб приготування:

  1. Покласти цвітну капусту в глибоку каструлю, залити водою і нагрівати, накривши кришкою, на повній потужності 6 хв, поки капуста не стане м’якою.
  2. Змішати молоко з бульйоном, залити капусту і нагрівати під кришкою 3—5 хв, поки не закипить. Масло змішати з борошном, ретельно розтерти, щоб не було грудок, і з’єднати із супом. Нагрівати 1 хв і дати постояти під кришкою.
  3. Змішати сіль, перець і мускатний горіх, висипати в суп і розмішати. Збризкати Лимонним соком. За бажанням можна додати до супу вершки, змішані з яєчним жовтком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *