Суп-пюре з креветок та грибами

Суп-пюре з креветок та грибами

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжих або заморожених креветок
  • 1/2 склянки дрібно нарізаних грибів (краще білих або шампіньйонів)
  • 4 ст.л. вершкового масла
  • 3 склянки курячого бульйону
  • 1 стакан білого сухого вина
  • 1 гілочка селери
  • 1/8 ч.л. меленого червоного перцю
  • 1/8 ч.л. мускатного горіха
  • 1 склянка вершків 20% жирності
  • 1 склянка збитих вершків
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Креветки очистити від панцирів, помити і дрібно нарізати. Очищені креветки, гриби і вершкове масло смажити 5 хв. Залити курячий бульйон і вино.
  2. Додати гілочку селери, червоний перець і мускатний горіх. Варити все на слабкому вогні 20 хв. Процідити, вийняти селеру і протерти через сито овочі та креветки.
  3. Додати, розмішуючи, вершки і посолити за смаком. Підігріти.
  4. Перед подачею до столу покласти в кожну тарілку супу 1 ст. л. збитих вершків.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *