Томатний суп-пюре з пітою

Інгредієнти для супу:

  • Оливкова олія – 2 ст. ложки,
  • Велика цибуля – 1шт (подрібнити),
  • Великий червоний перець – 1шт (подрібнити),
  • Сіль – 1/2 ч. ложки,
  • 2 зубчики часнику,
  • Перець Халапеньйо – 1шт,
  • Шматочок імбиру – 2,5см,
  • Мелений коріандр – 2 ч. ложки,
  • Мелений кмин – 1 ч. ложки,
  • Помідори – 1,35кг (грубо нарізаних),
  • Вода – 625мл,
  • 2 піти.

Для топінгу:

  • Коричневий цукор – 1 ст. ложка,
  • Масло або оливкова олія – 2 ст. ложки,
  • Дрібно подрібнений несолодкий кокос – 2 ст. ложки,
  • Кінза – 2 ст. ложки.

Спосіб приготування:

  1. Приготуємо суп: В каструлю додайте оливкову олію, потім цибулю, червоний перець і сіль та готуйте на середньому вогні, накривши кришкою, періодично помішуючи, до готовності, 8 – 10 хвилин.
  2. Тим часом дрібно натерти часник, перець халапеньйо та імбир. Додати до цибулі і готувати, помішуючи, 1 хвилину. Додайте і перемішайте мелений коріандр і мелений кмин і готуйте ще 1 хвилину.
  3. Додайте помідори і воду; збільшуйте температуру і тушкуйте, накривши кришкою неповністю, 10 хвилин. Поки помідори готуються, підсмажте дві піти.
  4. Приготовану суміш із томатів перекладіть у занурюючий блендер або стандартний, перемішайте суп-пюре до гладкості.
  5. Робимо начинку: з’єднайте коричневий цукор у мисці з вершковим маслом, дрібно подрібненим несолодким кокосом та кінзою. Викладаємо на підсмажені піти, потім нарізаємо і подаємо з супом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *