Торт кавовий

Інгредінти для тіста:

  • 2 яйця,
  • 50 г маргарину,
  • 150 г цукрової пудри,
  • півсклянки міцної чорної кави,
  • 1 склянка молока,
  • 200 г борошна,
  • 1/3 ч. ложки харчової соди.

Начинка:

  • 125 г молока,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • 70 г вершкового масла,
  • 70 г мигдалю,
  • 70 г цукрової пудри,
  • 1 яєчний жовток,
  • 1 упаковка ваніліну.

Глазур:

  • 100 г цукрової пудри,
  • 1 яєчний білок,
  • 1 ст. ложка води.

Спосіб приготування:

  1. Яєчні жовтки, маргарин і цукрову пудру розтерти в густу піну, додати каву, молоко і борошно, просіяне із содою, наприкінці додати збитий яєчний білок.
  2. Випікати у формі для торта, змащеній маслом і злегка посипаній борошном.
  3. Охолоджений торт розрізати на два шари.

Приготування мигдальної начинки:

  1. Молоко, змішане з борошном, варити до утворення кашки, охолодити.
  2. За час охолодження змішати вершкове масло, цукрову пудру, яєчний жовток, ванілін, додати охолоджену кашку і мелений мигдаль, ретельно перемішати.
  3. Мигдальну начинку покласти на шар, накрити другим шаром і поверхню покрити глазур’ю, приготованою із цукрової пудри, яєчного білка і води.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *