Веганська грибна підлива

Інгредієнти:

  • 60г веганського масло (1/4 стакана),
  • 4 гриби печериці, дрібно нарізані,
  • 1 велика цибулина шалот, дрібно нарізана,
  • 80г борошна (1/3 стакана),
  • 4 cтакани грибного або овочевого бульйону з низьким вмістом натрію,
  • 2 гілочки свіжого розмарину,
  • 1 ч. ложка. соєвого соус з низьким вмістом натрію,
  • Щіпка свіжотертого мускатного горіха,
  • Чорний перець.

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте веганське масло у великій сковороді на середній температурі. Додайте гриби та цибулю-шалот, періодично помішуючи, підсмажте до золотисто-коричневого кольору, від 6 до 8 хвилин.
  2. Зверху посипте борошно, помішуючи, підсмажите до золотисто-коричневого кольору, 4 – 5 хвилин. Повільно збийте суміш в бульйоні. Додайте розмарин і доведіть до кипіння. Зменшіть нагрівання і тушкуйте, періодично помішуючи, до загустіння, від 8 до 12 хвилин.
  3. Перемішайте соєвий соус, мускатний горіх і 1/2 чайної ложки перцю і варіть 1 хвилину. Процідіть безпосередньо перед подачею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *