Веганський бургер із грибами та кіноа

Інгредієнти для бургера:

  • 4 середніх шапочки грибів портобелло (близько 450 г), видалити зябра, подрібнити
  • Волоські горіхи – 1/2 c. (70г),
  • Зубчик часнику
  • Олія каноли – 2 ст. ложки,
  • Нарізану червону цибулю – 1/4 c. (35г),
  • Зелена цибуля, подрібнена – 3шт
  • Винний оцет – 2 ч. ложки,
  • Варена кіноа – 1 c. (135г)
  • Кукурудзяний крохмаль – 1/2 c. (70г),
  • Цільнозернові булочки бургер,
  • Мікрозелень,
  • Листя салату,
  • Нарізані помідори.

Для соусу:

  • Майонез – 1/2 c. (70г),
  • Свіжий розмарин, дрібно нарізаний – 1 ч. ложка,
  • Лимонний сік – 1 ч. ложка,
  • Кошерна сіль.

Спосіб приготування:

  1. Робимо бургери: попередньо розігрійте духовку до 190 градусів С. У неглибоку форму для запікання, киньте гриби з волоськими горіхами, часником, 1 столовою ложкою олії, 3⁄4 чайної ложки солі та 1⁄4 чайної ложки перцю; розкласти рівним шаром. Випікайте 20 хвилин або поки гриби не стануть м’якими. Відставте для охолодження. Вимкніть духовку.
  2. У кухонному комбайні змішують грибну суміш, червону цибулю, зелену цибулю та оцет до тих пір, поки не утвориться гладке пюре, скидаючи зі стінок шматочки. Перекладіть суміш у велику миску і добре розмішайте з кіноа та кукурудзяним крохмалем. Накрийте миску поліетиленовою упаковкою і поставте в холодильник на 2 години.
  3. Розігрійте духовку до 190 градусів С. Сформуйте із суміші котлети. На антипригарній сковороді нагрійте слотову ложку олії на середньому вогні. Готуйте котлети 5 хвилин або до того часу, поки добре не підрум’яниться, перевернувши один раз. Перекладіть запечені пиріжки на готову форму для випічки встелену фольгою та змащену оливковою олією. Випікайте 10 хвилин або до гарячого в центрі.
  4. Робимо соус: Тим часом змішайте майонез, розмарин, лимонний сік і щіпку солі. Можна зберігати до 5 днів, в холодильнику.
  5. Подавайте котлети на булочках з соусом, гарнірувавши з паростками, листям салату та помідорами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *