Вівсяне печиво без цукру

Сухі інгредієнти:

  • 1 склянка цільнозернового борошна,
  • 2,5 склянки вівсянки,
  • 1/2 склянки мигдального борошна,
  • 1/2 склянки меленого насіння льону,
  • 1 ч. ложка розпушувача,
  • 1/2 ч. ложки харчової соди,
  • 1/2 ч. ложки солі,
  • 1 ст. ложка меленої кориці,
  • 1/2 ч. ложки меленого мускатного горіха.

Вологі інгредієнти

  • 1 склянка несолодкого яблучного соусу,
  • 1 склянка кефіру,
  • 3 яйця,
  • 1 ч. ложка ванільного екстракту.

Додатково:

  • 1 червоне яблуко, дрібно нарізати кубиками (я використовувала яблуко Гала),
  • 1/2 склянки родзинок,
  • 1/2 склянки волоських горіхів, подрібнених.

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 190 °С
  2. У великій мисці з’єднайте всі сухі інгредієнти і ретельно перемішайте; відкладіть в сторону.
  3. В окремій мисці або мірній чашці з’єднайте вологі інгредієнти і такаж ретельно перемішайте.
  4. Однорідну масу що вийшла із вологих інгредієнтів, влийте до сухих і делікатно перемішайте до повного з’єднання і утроврення густої маси, потім додайте яблуко, родзинки, горіхи і розмішайте.
  5. Сформуйте кульки із маси, що получилась, викладіть на противень встелений пергаментом, притисніть кульки для утврорення плоского печива.
  6. Випікайте печиво від 10 до 12 хвилин, або поки верхівки не стануть красивими світло-золотисто-коричневими.
  7. Вийміть печиво з духовки і негайно делікатно притисніть їх виделкою (або залиште так, як якщо ви віддаєте перевагу печиво у формі купола)
  8. Дайте печиву повністю охолонути, після чого помістіть їх у герметичну ємність і зберігайте в холодильнику до тижня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *